S klikom na ''nedeljo'' se Vam odpre dosto do rednih nedeljskih oznanil.

32. navadna nedelja - 11. november 2012Oratorij 2012

NEDELJA
Pa smo dočakali. Ne samo težko pričakovani dež, temveč tudi letošnji oratorij. V nedeljo, 26.8., proti večeru, smo se zbrali v župnijski dvorani. Najprej so se otroci vpisali. Pri tem smo jih animatorji sproti delili v različne skupine. Nato pa smo pričeli s prepevanjem in bansi. Sledila je predstavitev animatorjev in prvo dejanje igrice o sv. Mariji Dominiki Mozzarello. Naučili smo še še himno in si ogledali program oratorija. Nato pa, ko so otroci odšli na svoje domove, smo animatorji pripravili vse potrebno za jutrišnji oratorijski dan.
PONEDELJEK
Drugi dan oratorija je minil tako kot smo vajeni. Ob 9. uri smo se zbrali na trgu pred cerkvijo, kjer smo zapeli himno in dvignili oratorijsko zastavo. Po še nekaj ogrevalnih bansih smo odšli v dvorano, kjer so nam animatorji pripravili drugi del igrice o sv. Mariji Dominiki. Po igrici smo imeli kratek uvod v katehze, nato pa smo se v skupinah pogovarjali o spolnjevanju svojih dolžnoti, in to z veseljem. V delavnicah smo izdelovali podstavke za lonce, majhna stenska ogledala, izdelke iz gline, praskanke, mornarčke in okvirje za slike. Ko smo končali delavnice, smo odšli v cerkev, kjer smo imeli skupno molitev. Po kosilu, ki nam ga je pripravil kuhar Jernej smo se nekaj časa prosto nato pa veliko igro. Na koncu smo zapeli himno in spustili zastavo.
TOREK
Današnji, tretji dan oratorija ni prinesel nič posebno novega. Vse je potekalo tako, kot se za oratorijski dan spodobi: dvig zastave, himna, igrica, kateheza, delavnice, kosilo, velika igra, spoust zastave, himna in slovo.
SREDA
Danes smo se podali na izlet. Takoj po prihodu otrok, smo se peš, odpravili do Ivančne Gorice. Tam smo vstopili na vlak in se odpeljali do Rakovnika. Za kar lepo število otrok je bila to prva vožnja z vlakom. Ko smo prišli v Ljubljano, smo se pridružili skupini otrok iz Trstenika in skupaj z njimi obhajali sveto mašo. Po maši pa smo si ogledali cirkuško predstavo, ki so jo pripravili študentje iz Dunaja, ki tudi sicer delujejo kot mladi prostovoljci v različnih organizacijah. Bila je fantastična predstava, in za vse je ura in pol minila kot bi trenil. Več vtisov o prestavi lahko vidite tudi v fotogaleriji. Po predstavi smo se ponovno vkrcali na vlak in se odpeljali do Ivančne Gorice, od tam pa peš v Stično. Tako, za nami je lep, pester, zanimiv in bogat oratorijski dan.
Starejši otroci so se ob 20. uri vrnili v Župnijski dom. Najprej so si ogledali film Zgodbe iz Narnije, nato pa smo imeli nočno igro. Po igri pa so otroci prespali kar v Župnijskem domu.
ČETRTEK
Današnji oratorijski dan je sprva potekal ko običajen oratorijski dan. Glavna atrakcija popoldanskega dela pa so bile vodne igre. Glede na poletno vročino, morda zadjo v tem letu, so bile različne vragolije prava poslastica v vročem dnevu.
PETEK
Danes nam je načrte nekoliko skvaril dež. Prilagoditi smo morali zlasti delavnice in popoldansko veliko igro. S pomočjo spretnih animatorjev nam je to uspelo. Tako smo tudi letošnji oratorij srečno pripeljali do konca.


TUKAJ lahko prisluhnete letošnji oratorijski himni.
Na TEJ povezavi si lahko ogledate video galerijo letošnjega oratorija.« nazaj vsi dogodki »

koledar


obvestilaŽelim se odjaviti »