S klikom na ''nedeljo'' se Vam odpre dosto do rednih nedeljskih oznanil.

32. navadna nedelja - 11. november 2012Oratorijski dan 2012

    V soboto, 1. decembra 2012 smo za otroke pripravili že tradicionalni pred-adventni oratorijski dan. Zbrali smo se ob 9. uri v dvorani župnijskega doma, kjer smo skupaj zapeli nekaj pesmi in bansov, nato pa si ogledali kratek nemi film z naslovom »Binetov božič«. Film si lahko tudi vi ogledate na naslednji POVEZAVI. Po ogledu filma smo se razdelili po razredih in odšli na kateheze, kjer smo se pogovarjali o adventu, kot pripravi na božič, o dobrih delih, dobroti,… Dogovorili smo se, da bomo do božiča poskušali narediti čim več dobrih del, ki jih bomo zbirali na smrečicah, nameščenih v cerkvi. Vsak razred pa bo imel svojo smrečico.
    Po katehezah smo se lotili izdelave različnih voščilnic, ki jih bomo poslali misijonarjem po svetu. Pri voščilnicah smo uporabili različne materiale in tehnike. Mlajši so uporabljali krep papir, starejši pa so se lotili tudi izdelave šivanih voščilnic. Sledilo je kosilo, ki nam ga je pripravil župnik, p. Maksimilijan z gospodinjami, ki so prišle pomagat pri pripravi. Po kosilu smo imeli krajši odmor, za tem pa smo se lotili izdelave adventnih venčkov. Najprej smo na obroče privezali vejice jelke, nato pa s pomočjo žebljev pritrdili 4 svečke. Končane adventne venčke smo nato odnesli v cerkev na stranske oltarje, kjer jih je dan za tem pri sveti maši blagoslovil župnik. Po sveti maši si je vsak odnesel domov svoj adventni venček.
   Na oratorijskem dnevu se je zbralo 47 otrok in 24 animatorjev. Zahvaljujemo se vsem, ki so nam priskočili na pomoč pri izvedbi (pri pripravi hrane, materiala za adventne venčke in njihovi izdelavi).
    Na naslednji POVEZAVI si lahko pogledate nekaj fotografskih utrinkov.
 « nazaj vsi dogodki »

koledar


obvestilaŽelim se odjaviti »