S klikom na ''nedeljo'' se Vam odpre dosto do rednih nedeljskih oznanil.

32. navadna nedelja - 11. november 2012Obisk sv. Miklavža

    Kot vsako leto, nas je tudi letos na predvečer svojega godu obiskal sv. Miklavž. Pričakali smo ga v cerkvi. Najprej so nam otroci in mladi predstavili kratko igrico o dobroti, ki je v obliki velikega grozda potovala od dedka k babici, od babice k vnuku Marku, od Marka k njegovi sestrici, in sestrice k mami in od mame k očetu. Od očeta pa se je grozd vrnil k babici.
    Bolj kot grozd in osebe iz igrice, pa nas k dobroti in dobrodelnosti vabi in kliče zgled sv. Miklavža. Ni bistveno kaj dobimo, tudi ni pomembno kaj damo, važno je da delamo dobro.
   Ta dobrota se kaže tudi v pridnosti otrok, katere je sv. Miklavž nato nagradil z darilom. Zbralo se je zelo lepo število otrok. Zlasti nas veseli, da imamo v župniji zopet veliko malčkov, kar kaže do ostajamo živa in življenju odprta župnija.
Naslednji dan je sv. Miklavž obiskal na njihovih domovih še starejše v naši župniji v petek pa se je srečal še z mladinci.
   Hvala Tebi sv. Miklavž za Tvoj obisk in Tvoje darove. Hvala Ti za Tvoj zgled nesebičnega dobrotnika. Hvala tudi vsem, ki ste pomagali pri pripravi letošnjega miklavževanja in vsem, ki ste sv. Miklavžu pomagali pri nakupu daril.
    Na TEJ povezavi si lahko ogledate nekaj fotografij srečanja z sv. Miklavžem.
 « nazaj vsi dogodki »

koledar


obvestilaŽelim se odjaviti »