Otroški pevski zbor

    Mnogim mladincem, zlasti dekletom, se je vodenje otroškega pevskega zbora vedno zdelo izziv. Zlasti v času, ko v slovenskem glasbenem prostoru še ni bilo mladinskih skupin, ki bi prepevale krščansko popularno glasbo, je bila prisotnost otroškega zbora prijetna popestritev dogajanja v župniji. Tako je cerkveni otroški pevski zbor  v naši župniji začel s svojim delovanjem že v šestdesetih letih prejšnjega stoletja.


    Zadnje nepretrgano obdobje delovanja otroškega pevskega zbora v Stični se je pričelo jeseni leta 2000. Takrat je vodenje otroškega zbora prevzela prof. Marta Okorn. Otroci so z navdušenjem sprejeli izziv in začeli prepevati. V tem času so se udeležili tudi več revij otroških pevskih zborov.

    Jeseni 2005 so otroški zbor prevzele Damijana Bijek, Maja Nograšek in Monika Rokavec. Poleg ubranega petja, so v delovanje in nastopanje zbora vnesle precej animacije in mimike.
 
    Jeseni 2007, sta se z vodenjem otroškega zbora spoprijela Lara Škof in Matija Omejec. Ob klavirju pa se jima je leta 2008 pridružil še Matej Kastelic


   Cerkveni otroški pevski zbor sestavlja 32 pevcev. Zbor redno poje pri sveti maši vsako prvo nedeljo v mesecu ter pri družinskih mašah in praznovanjih. V svojem repertoarju imajo vsem dobro znane skladbe starejših skladateljev sodobne krščanske popularne glasbe, pridno pa sledijo tudi novostim na tem področju.


S klikom TUKAJ se vam bo odprla galerija avdio posnetkov.

koledar


obvestilaŽelim se odjaviti »