Oratorij

DOTIK NEBES


Letošnji oratorij, z naslovom »Dotik nebes«, bo posvečen 100-letnici Marijinih prikazovanj v Fatimi. Letos bomo na Oratoriju govorili o nebeški materi Mariji. Zgodba pripoveduje o tem, kako se je evangelist Luka, ko je pisal evangelij o Jezusovem rojstvu, o njegovem otroštvu, o njegovih čudovitih delih, besedah, o tem, da je trpel, umrl in vstal od mrtvih, pozanimal tudi o njegovi Materi.
Spoznal je, da je bila Jezusova mati najraje v ozadju. Ni se izpostavljala, ni želela, da se o njej veliko govori. Vse njeno življenje je bilo usmerjeno v to, da je dajala prvo mesto Božjemu Sinu Jezusu. V kratih prizorih bomo gledali Marijino življenje, jo spoznavali in vzljubili, ob njej pa tistega, ki ga ima ona najraje: njenega sina Jezusa.


Oratorij se bo pričel v NEDELJO, 20. avgusta ob 18:00 z uvodnim programom. Od ponedeljka do petka pa bo program sledeč:

900 - začetek, dvig zastave, besmi, bansi, igrica, molitev ...
1000 - kateheze
1045 - delavnice
1200 - opoldanska molitev
1215 - kosilo
1315 - odmor
1400 - velike igre
1600 - zaključek, spuščanje zastave, obvestila ...

Predvidoma v sredo se bomo vsi udeleženci oratorija odpravili na izlet v  neznano. Za otroke, ki imajo kolesa, bo del poti s kolesom, lahko tudi z rolerji ali skirojem. Pot in zahtevnost bo seveda prilagojena starosti in sposobnostim posameznih otrok. Tudi za varnost bo primerno poskrbljeno. Izletu bo sledila nočitev, ki se je lahko udeležijo starejši otroci od vključno 5. razreda naprej.


PRIJAVNICE so na razpolago v zakristiji, župnijskem domu ali tukaj. Udeleženci, ki želijo dobiti oratorijsko majico, naj izpolnjeno prijavnico oddajo v župnijsko pisarno ali v nabiralnik najkasneje do 3. avgusta.

Skupaj z izpolnjeno prijavnico lahko oddate tudi prispevek, ki znaša za prvega otroka iz iste družine 25 €, za drugega 20 € in za tretjega 15 €.
V ceno je vključen vsakodnevni topel obrok, varstvo v času oratorija, pripomočki in material za delavnice. V primeru, da si vaš otrok želi na oratorij in nimate sredstev za plačilo prispevka, vas vljudno prosimo, da se zglasite pri voditelju Oratorija in bomo uredili, da bo tudi vaš otrok lahko preživel lep teden s svojimi vrstniki.


Krajša poročila iz oratorija si boste lahko ogledali na facebook profilu župnije Stična.
 

koledar


obvestilaŽelim se odjaviti »